1 dec 2016 
10.00 – 12.00 
Tankesmedjan Magma
Annegatan 16 B 29 (3. vån.), Helsingfors

Stöd för unga svenskspråkiga i huvudstadsregionen – Tukea ruotsinkielisille nuorille pääkaupunkiseudulla

Finland har bland det högsta antalet ungdomar i Nordeuropa som varken studerar eller arbetar. Nu har man introducerat en ny stödfunktion i form av Ohjaamo – Navigatorn, som ska erbjuda unga all social- och arbetsrelaterad service från en lucka.
 
Men hur fungerar detta på svenska?
 
Välkommen på lanseringen av tankesmedjan Magmas nya pamflett ”Ung och i behov av stöd ­– En analys av den svenskspråkiga servicen inom stöd- och vägledningsservicen Navigatorn i huvudstadsregionen”
 
Utredningen är skriven av doktorand Frida Westerback, forskarsocialarbetare vid Mathilda Wrede-institutet. Innehållet kommenteras av överinspektör Michael Mäkelä, Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands svenska enhet för bildningsväsendet, Mika Salo, direktör för kompetensutvecklingstjänster vid Nylands TE-byrå och ordförande för Navigator-styrgruppen i Helsingfors, samt av Peter Rolin, utvecklingsledare vid Sveps.
 
Seminariet öppnas och leds av Magmas utredningsansvariga Kaisa Kepsu-Lescelius.
 
Observera att tillställningen är tvåspråkig (finska och svenska används enligt preferens; ingen tolkning) – Huomioittehan, että tilaisuus on kaksikielinen – ei tulkkausta. 
 
Magma bjuder på kaffe och tilltugg.
 
Vi ber om anmälan senast tisdag 29.11 via vårt elektroniska anmälningssystem.
 

 Hjärtligt välkommen! Lämpimästi tervetuloa!