Sök

Linkit Suvaitsemattomuus hakee jalansijaa

Suvaitsemattomuus hakee jalansijaa

Linkit


Suvaitsemattomuus, syrjintä ja suoranainen väkivalta maahanmuuttajia kohtaan on viime aikoina ollut silmiinpistävää, toteaa Etelä-Suomen Sanomat pääkirjoituksessaan (11.5.)

"Meidän pitää vahvistaa itsetuntoamme, mutta ei niin, että potkitaan vähemmistöjä, tiivisti ex-pääministeri Paavo Lipponen (sd) Eurooppa-päivän tilaisuudessa Helsingissä. Lipponen puolusti eurooppalaisia arvoja, joita EU-johtajat eivät hänen mielestään ole puolustaneet niin kuin olisi pitänyt.

Lipposen huoli kumpusi äärioikeiston noususta ja sen heijastuksista eri maissa. Suomessa äärioikeisto on "asettunut myös eduskuntaan", Lipponen sanoi tarkoittaen perussuomalaisten vahvaa kasvua viime kuun eduskuntavaaleissa.

Suvaitsemattomuus, syrjintä ja suoranainen väkivalta maahanmuuttajia kohtaan on viime aikoina ollut silmiinpistävää. Helsingissä on ollut useita vihan ja rasismin leimauksia arkielämässä; siellä on esimerkiksi pahoinpidelty muualta tänne muuttaneita bussikuskeja.
Näyttää aivan siltä, kuin perussuomalaisten vaalivoitto olisi tulkittu luvaksi kohdella uussuomalaisia ilkeästi, syrjivästi tai jopa väkivaltaisesti. Ei vaaleissa rasismi saanut valtakirjaa, vaan perussuomalaiset, monien muiden muassa.

Maahanmuuttopolitiikka oli yksi perussuomalaisten jättikasvun kiihdyttäjä. Puolue arvosteli jyrkästi maahanmuuttopolitiikkaa ja on pannut tavoitteekseen kiristää sen ehtoja. Perussuomalaiset käyttävät hyvin kansallismielistä retoriikkaa ja rummuttavat terveen kansallisylpeyden vahvistamisen puolesta.

On sairasta kansallisylpeyttä ryhtyä väkivaltaisuuksiin muunlaisista ympyröistä tulevia ihmisiä kohtaan.
Perussuomalaisten 30-henkisessä eduskuntaryhmässä on monenlaista edustajaa. Merkityksellistä perussuomalaisten tulevan vaalikauden linjauksille on se, miten vahvan aseman ryhmässä saavat tiukinta maahanmuuttopolitiikkaa vetävä Jussi Halla-aho hengenheimolaisineen. Halla-ahosta leivottiin jo alan asioita käsittelevän hallintovaliokunnan puheenjohtaja.
Voimakas vaikuttaja isohkossa puolueessa on saa aikaan enemmän kuin kirjava sakki vähäpätöisessä puolueessa eduskunnan ulkopuolella. Jos iso puolue on vielä hallituksessa, vaikutusvalta kasvaa edelleen.
Parhaillaan pyrkii yhdistysrekisteriin natsimielinen joukko nimeltään Suomen kansallissosialistinen työväenpuolue, joka vaalii suomalaisen veren puhtautta ja vastustaa maahanmuuttajia. Patentti- ja rekisterihallitus on pyytänyt Führerin johtamalta hakijaryhmittymältä lisäselvityksiä tutkiakseen, ovatko säännöt lainmukaisia. Jos rekisteröityminen onnistuu, seuraava tavoite on kerätä puoluerekisteriin tarvittavat 5 000 kannattajakorttia.

Puoluekartalle on ennenkin pyrkinyt uusia, hyvien tapojen rajoilla liikkuvia yrittäjiä. Tuki ja aktivistien määrä on ollut niin vähäinen, että energia on hiipunut ja asia kuivunut omaan mahdottomuuteensa."

 

0 Kommentarer Add Comment

Skriv kommentar
Denna artikel är låst och går inte att kommentera längre.

busy