Logga in

Sök

Arkiv Magma Nya kolumnister och fler kolumner

Nya kolumnister och fler kolumner

Magma

Magma kommer under 2010 att utöka antalet kolumnister och erbjuda fler kolumner än tidigare. Två gånger i veckan, måndag och torsdag publiceras nya kolumner.

Några av kolumnisterna är bekanta från i fjol med det finns också nya namn. Kolumnisterna kommer att ge nya perspektiv och infallsvinklar från olika delar av världen.

Av de som tidigare medverkat fortsätter författarna Jörn Donner och Sirpa Kähkönen. Historieprofessorn Dick Harrison från Lund, journalisten Richard Swartz med säte i Wien, åländske landshövdningen Peter Lindbäck, generalsekreteraren för svenska riksdagsgruppen, journalisten Björn Månsson och författaren och kolumnisten vid Washington Post Anne Applebaum.

Nya namn är Peter Lodenius, journalist och tidigare chefredaktör för Ny Tid.

Johan Häggman, handläggare i språkfrågor vid Europeiska Unionen i Bryssel.

Milena Parland, journalist med stor kunskap om Ryssland.

Nils Erik Villstrand, professor i historia vid Åbo Akademi.

Dilsa Demirbag-Sten, svensk journalist och liberal debattör med kurdisk bakgrund.

Eva Biaudet, sakkunnig i människorättsfrågor och nyss hemkommen från Wien där hon inom ramen för europeiska samarbetsorganisationen (OSSE) svarat för kampen mot människohandel.

Peter Ekholm är konsult med ett förflutet i Näringslivets delegation (EVA) och väl insatt i allt som har med tankesmedjor att göra.

Rurik Ahlberg är kommundirektör i Korsholm och en van debattör.

Andrea Reuter lanserar svensk film i världen, är ett känt tv-ansikte i Sverige och kommer från Helsingfors.

Likaså Helsingforsbördiga Barbro Allardt-Ljunggren är doktor i språk, bor på Island, där hennes man är Sveriges ambassadör.

1 Kommentarer Add Comment
0
Mera
skriven av aa den 14.2.2010
Är mera alltid bättre Magma. Ni måste akta er för att inte drunkna i skrifter och långa publikationer. Det mesta man har att säga brukar rymmas på en A4.
Röster: +2
anmäl missbruk
rösta ner
rösta upp

Skriv kommentar
Denna artikel är låst och går inte att kommentera längre.

busy