Ajatushautomo Magma

Magma on puoluepolitiikasta riippumaton ajatushautomo. Sen tehtävänä on tuoda uutta ajattelua keskusteluun kaksikielisyyden ja ruotsin kielen merkityksestä kansallisen identiteetin kannalta.

Magma tekee analyysejä ja tutkimuksia liittyen yhteiskunnan muutokseen ja vähemmistöjen toimintamahdollisuuksiin. Kaikki tutkimukset esitellään ajatushautomon kotisivulla www.magma.fi,  josta löytyy myös artikkeleita, kolumneja ja ajankohtaista keskustelua useilla kielillä. Magma kuuluu liberaalien eurooppalaisten ajatushautomoiden verkostoon nimeltään ELF, European Liberal Forum.


Viimeisimmät artikkelit suomeksi

Englanti valtaa sijaa ruotsinkielisen nuorison arjessa

12 dec 2018 | Jenny Stenberg-Sirén
Englanti on ruotsin kielen rinnalla osa suomenruotsalaisen nuorison arkea, mutta suomen käyttö vaihtelee enemmän. Tähän viittaa ajatuspaja Magman teettämä nuorisobarometri, jossa 800 ruotsinkielistä 15–19-vuotiasta vastasi Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn.

Mitä tapahtuu Euroopan vähemmistöpolitiikassa?

Euroopan vähemmistöpolitiikka on otanut takapakkia, toteaa Astrid Thors Magmalle kirjoittamassan pamfletissa Minority Policies in Europe. Reflections on developments between 1990 and 2018.

Hyvää hoitoa – myös ruotsiksi

Ajatuspaja Magman nostaa esille sosiaali- ja terveyspalveluiden laatukysymykset sekä niiden seurannan uudessa raportissaan.