Ahtisaari ärsytti nettikansan

Nättidningen Uusi Suomi noterar att president Martti Ahtisaaris försvarsartikel för svenskan vållat en insändarstorm på Helsingin Sanomats och Uusi Suomis nättidningar.

"Presidentti Ahtisaari iloitsee ärsytettyään suomalaisia.Presidentti Martti Ahtisaari on iloissaan siitä, että hänen maanantaina Helsingin Sanomiin kirjoittama juttunsa on ärsyttänyt niin paljon nettikeskustelijoita. Ahtisaari kirjoitti artikkelin, jossa hän kirjoitti olevansa huolissaan ruotsin kielen asemasta Suomessa.

Nettikeskustelut räjähtivät negatiivisista kommenteista. Esimerkiksi Uudessa Suomessa artikkelista tehty uutinen on viimeisen viikon toiseksi kommentoiduin.

- Kuulin, että 70 - 80 prosenttia Helsingin Sanomien verkkosivujen kommentoijista vastusti sitä, Ahtisaari sanoi Nya Åland -lehdelle Pohjoismaiden neuvoston syyskokouksen yhteydessä Ahvenanmaalla.

http://www.magma.fi/administrator/index.php?option=com_content&task=add
Ahtisaari ei ole lainkaan pahoillaan siitä, että kirjoitti artikkelin.

- Päinvastoin. Olen iloinen siitä, että negatiivisia ajatuksia tulee ilmi, hän sanoo.

Ahtisaaren mielestä Suomi on jo käytännössä luopunut kaksikielisyydestä.

Nobel-voittaja kehottaakin kaikkia ruotsia äidinkielenään puhuvia käyttämään kieltään mahdollisimman paljon.

- Olen hyvin kriittinen omille ruotsinkielisille ystävilleni, kun he eivät puhu ruotsia koko ajan. Miten voi valittaa, että ruotsinkielisten asema heikkenee, kun ei itse puhu ruotsia? Ahtisaari kysyy.